Activiteiten/ tennisles

Tennisles jeugd

Op dinsdagmiddag en avond geeft onze tennislerares Janka Duursema de jeugd lessen. In het voorjaar zijn dit 10 lessen. In het najaar worden daar nog 5 lessen aan toegevoegd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janka Duursema. jankaduursematennis@gmail.com of 06-31193211. 

Tennisles volwassenen

Na de lessen van de jeugd is het mogelijk om als volwassene les te nemen van Janka Duursema. U kunt met Janka Duursema contact opnemen voor meer informatie (qua groepsgroottes en dergelijke). jankaduursematennis@gmail.com of 06-31193211. 

Toss- avond

Er is gedurende het gehele jaar op maandagavond een toss- avond van 19.30 tot ca. 21.30 op de Punt. Opzet van deze avonden is een gezellig partijtje tennis spelen met steeds wisselende combinaties. Voor de minder geroutineerde spelers is het aan te bevelen juist deze avonden regelmatig mee te doen om meer routine en wedstrijdervaring te krijgen. Ook is het een aardige mogelijkheid om in contact te komen met andere tennisliefhebbers binnen onze vereniging. Op deze avonden is de kantine geopend.

KNLTB-competitie 2018

Dit seizoen spelen twee teams, een dames- en een herenteam, voor onze vereniging in de voorjaarscompetitie van de KNLTB. Deze teams spelen tegen ploegen van verenigingen uit de polder, net daarbuiten of in enkele gevallen wat verder weg. Er speelt, net als vorig jaar, weer een team in de damescompetitie. Het herenteam heeft de dubbelcompetitie ingewisseld voor een competitievorm waarbij zowel een enkel- als dubbelwedstrijd wordt gespeeld.

Voor beide teams geldt dit jaar dat in de dubbelwedstrijden geen derde set meer wordt gespeeld. In plaats daarvan wordt een wedstrijd tie-break gespeeld (tot 10 punten). Even wennen misschien. De KNLTB hoopt hiermee de wedstrijddagen korter en beter planbaar te maken en zo de competitie aantrekkelijker te maken voor een bredere doelgroep.

Elk van de twee teams speelt drie keer een thuiswedstrijd. Op drie zaterdagmiddagen zullen de banen op de Punt daarom voor competitie in gebruik zijn tussen ongeveer 11:00 en 18:00 uur. Het is zeker de moeite waard om eens naar de wedstrijden te komen kijken.

Programma

Alle leden kunnen op dit schema lezen wanneer banen voor de competitie bezet zijn. In de volgende tabel is weergegeven op welke dagen gespeeld zal worden; de thuiswedstrijden zijn vetgedrukt.

  wk 14 wk 15 wk 16 wk 17 wk 18 wk 19 wk 20 wk 21 wk 22 wk 23
zaterdag 4/4(woensdag) 14/4 21/4 Inhaal 5/5 12/5 Inhaal 26/5 2/6 Inhaal

Inhaaldagen zijn in het schema aangegeven. Deze inhaaldagen zijn, samen met, Hemelvaart (10 mei) en Tweede Pinksterdag (21 mei), gereserveerd voor eventuele uitval van eerdere wedstrijden door regen. De banen worden op die dagen dus alleen in uitzonderlijke gevallen gebruikt.

MijnKNLTB

Het wedstrijdschema en de uitslagen/standen zijn ook te vinden op de website van de KNLTB, onder MijnKNLTB. Vanaf half februari is de nieuwe MijnKNLTB de omgeving waar je als speler alle informatie kan vinden over competitie en toernooien. Deze nieuwe site kun je bereiken via mijnknltb.toernooi.nl
De verenigingscompetitieleider is Henk Veerbeek.

 

Tennisvereniging A.T.V. 'De Voorst' © 2016 Frontier Theme